Een katten verzekering afsluiten? Is dit handig?

Een katten verzekering is niet verplicht, maar kan wel heel verstandig zijn. Een buitenkat heeft meer kans op ongelukken of verwondingen door andere dieren. Ook is de kans op ziektes wat groter. Met een katten verzekering weet je dat jouw huisdier altijd de beste zorg zal krijgenDieren

Dierenartskosten worden steeds duurder

Wanneer je een huisdier aanschaft weet je dat je ook te maken krijgt met dierenartskosten. Op medische gebied is steeds meer mogelijk, maar de dierenartskosten worden ook steeds duurder. Wanneer je kiest voor een katten verzekering kan je je verzekeren tegen deze kosten en dan weet je ook gelijk dat je een deel van de kosten vergoed zal krijgen. Dat scheelt toch weer wat slapeloze nachten.

Het geeft een veilig gevoel.

Een katten verzekering kan je een veilig gevoel geven. Je bepaalt zelf het risico en de dekkingen en zo hoef je nooit te kiezen tussen je kat of je spaargeld. Wanneer je merkt dat je kat niet lekker in zijn vel zit en toch wat ziek wordt weet je dat je gewoon naar de dierenarts kan gaan zonder dat je veel kosten moet betalen.

Een jonge kitten verzekeren

Het beste is om bij de aanschaf van een jonge kitten deze gelijk te verzekeren. Dan ben je ook goedkoper uit met een katten verzekering. Helaas is het ook zo dat wanneer je kat een aandoening heeft je hem niet alsnog kan verzekeren. Dit wordt dan niet gedekt. Het is daarom slim om je jonge kitten zo vroeg mogelijk te verzekeren voordat hij iets mankeert.

Zelf je dierenarts kiezen

Het voordeel van een katten verzekering is dat alle kattenrassen verzekerd kunnen worden en ook dat je jouw eigen dierenarts kan kiezen. Zo kan je altijd naar een dierenarts waar jij een goed gevoel bij hebt.

Verzekeringen met elkaar vergelijken

Wanneer je jou kat wil verzekeren is het slim om eerst wat verzekeringen met elkaar te vergelijken. Een verzekeraar mag namelijk zelf bepalen hoeveel ze voor een kat willen vergoeden. Je moet dus zelf bepalen welke verzekering het beste bij jouw huisdier past. Soms kan een verzekeraar ook bepaalde behandelingen niet vergoeden die jij wel belangrijk vindt.

De dekkingsvoorwaarden

Bij het afsluiten van een verzekering is het verstandig om je ook te verdiepen in de dekkingsvoorwaarden. Soms heb je genoeg aan een basisverzekering, maar het kan ook zijn dat je graag wat meer zekerheid wil en dus wat extra dekking wil. In een basisverzekeringen zitten ook lang niet alle behandelingen. Je wil ook niet dat je kat onderverzekerd is natuurlijk, maar betalen voor dingen waar je geen gebruik van zal maken is ook zonde. In sommige gevallen kan je zelfs een krantenadvertentie meeverzekeren voor als je kat eens vermist raakt.

Een bufferberekening online

Als je toch nog twijfelt over een kattenverzekering omdat je ook wel wat geld hebt gespaard kan je online een bufferberekening doen. Hier kan je dus zien of je genoeg achter de hand hebt. Als je dit niet hebt dan kan een katten verzekering toch wel erg handig zijn.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Thefunclan
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart