Drie tips voor onervaren carnavalgangers

Carnaval staat alweer bijna voor de deur! Na een aantal mindere jaren, ook door de corona crisis, is het nu het tweede jaar op rij dat je zonder beperkingen kunt feesten. Van 16 februari 2023 tot dinsdag 21 februari 2023 moet je dus je agenda vrijhouden om flink los te gaan in, met name het zuiden van het land. Dit artikel is vooral bedoeld voor de minder ervaren carnavalsvierders onder ons. Deze drie tips gaan jou helpen om goed voor de dag te komen, je te houden aan de ongeschreven regels, zodat je zeker niet uit de toon valt! Te beginnen met tip één: de carnavalsvlag.

Tip één: de carnavalsvlag

Let heel goed op de kleuren van een bepaalde stad! Een doorgewinterde Limburgse carnavalsvierder is beledigd als je met Oeteldonkse (Den Bosch) kleuren aan komt! Alhoewel alle vlaggen op behoorlijk op elkaar lijken: Oeteldonk (Den Bosch) rood, wit, geel, tegenover Mestreech (Maastricht): rood, geel, groen. Een echte carnavalsvierder zal toch beledigd zijn als jij met de verkeerde kleuren in zijn of haar stad rondloopt. De ene stad is daar erger in dan de ander. Zoek dit van te voren even op. Naast dat er vlaggen te vinden zijn, kun je ook een hoop andere versieringen halen, zoals linten, ballonnen, vlaggenlijnen en zelfs paraplu’s. Zo kom jij goed voor de dag met carnaval!

Tip twee: de juiste outfit

In Oeteldonk is het algemeen bekend dat je als man met een boerenkiel moet rondlopen, versierd met de kleuren van de stad. Mocht je nu een tof kikkerpak nog thuis hebben liggen van een themafeest, dan kun je dat hier helaas niet aantrekken. Je wordt in veel cafés zelfs geweigerd! In Limburg is het dan weer gebruikelijker om veel schmink te gebruiken met bijzondere, uitzinnige kostuums. Als je je hier niet naar kleedt val je zeker uit de toon. Daarnaast vindt het carnaval in Limburg vaak op straat plaats, dus kleed je daar goed op!

Tip drie: drink met mate

Carnaval is een feest van gezelligheid, maar ook een heleboel alcohol. Let op je inname, want het moet ook gezellig blijven. Vooral als je een eind moet reizen naar een carnavalsbestemming wil je natuurlijk ook thuis raken. Carnavalsvierders beginnen vaak vroeg met drinken en gaan dan de hele dag daarmee door. Eet goed van te voren en probeer dus je drankinname te matigen. Probeer ook tussendoor goed te eten. Je zult zien dat bij friettenten het net zo gezellig is als in de kroeg.

 

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Thefunclan
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart