Welke kwaliteit verzenddozen zijn er?

Verzenddozen zijn een populaire manier om producten te versturen. Omdat verzenddozen er in zó veel verschillende soorten en formaten zijn, is voor bijna elk product een geschikte doos te vinden! De grote verscheidenheid aan kartonnen dozen kan er echter ook zorgen voor keuzestress. Welke kwaliteit verzenddozen zijn er eigenlijk allemaal? In deze blog vertellen we over de verschillen. Lees snel verder en ontdek welke verzenddoos het beste bij jou past!

Dubbel- en enkelgolf karton

Ten eerste kun je een onderscheid maken tussen dubbelgolf en enkelgolf kartonnen dozen. Het verschil tussen deze twee zit hem in de dikte van het karton. Verzenddozen van dubbelgolfkarton zijn dikker en daarom geschikt voor wat zwaardere producten.

Enkelgolf

Ook binnen de enkelgolf kartonnen dozen zijn er verschillende diktes. Hoe dikker het karton, hoe steviger de doos. De diktes worden aangegeven met letters. De B-golf, die een dikte heeft van 士2,5 mm, is de meest populaire dikte. De A-golf is nog iets dikker met een golfhoogte van 士4,5 mm. De C-golf tot en met de G-golf zijn dunner. De dunste dozen zijn 士0,5 mm!

Dubbelgolf

Dubbelgolf kartonnen dozen bestaan, zoals de naam al verklapt, uit een dubbele golf. Dit hoeven niet dezelfde golfdiktes te zijn. De dikte van een dubbelgolf doos wordt dan ook aangeduid met twee letters. Een voorbeeld hiervan is de EB-golf. Een E-golf is ongeveer 1,5 mm en een B-golf ongeveer 3 mm. In totaal heeft een kartonnen doos met een EB-golf dus een dikte van ongeveer 4,5 mm. Deze doos kan producten van 10 tot 20 kilo dragen. Ben je op zoek naar een doos die nog steviger is? Dan is bijvoorbeeld de BC-golf een optie. In totaal is deze verzenddoos 7 mm dik.

Testliner en kraftliner

Zowel enkel- als dubbelgolf kartonnen dozen zijn gemaakt van testliner of kraftliner. Testliner is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en daardoor goedkoper dan kraftliner. Kraftliner wordt gemaakt van houtpulp en een klein beetje gerecycled materiaal. Hierdoor is het iets steviger dan testliner.

De beste verzenddozen kopen

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een goed beeld over welke kwaliteit verzenddozen er zijn. Nu wil je natuurlijk nog weten waar je de perfecte verzenddozen kunt kopen! Bij Rotimshop.nl vind je verzenddozen van alle verschillende kwaliteiten en in verschillende kleuren en formaten. Bestel vandaag nog vóór 15:00 uur om je verzenddozen morgen al in huis te hebben.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Thefunclan
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart